Gården

Est. 2010

Välkommen till SteengärdsGården!

Gården byggdes 2010 som ett lösdriftstall för våra hästar, getter och hönor. Under åren har även ett växthus kommit till på kortsidan, som hönorna gillar och besöka för att äta finmat.


Grön hållbar framtid

På SteenGärdsgården försöker vi tänka i cirklar. Vi hämtar hö från omgivande ängar och återanvänder gödsel till våra odlingar, som blir till mat åt människor och djur. Det som inte kan ätas blir till kompost och finjord som används i våra odlingar. När det är dags för potatissättning eller skördar hö arbetar vi tillsammans med granngårdarna. 


Att låta djuren få leva fritt och naturligt i en trygg miljö har alltid varit en av grundbultarna i vår verksamhet. När djuren får vara fria tillsammans, skapas naturliga band mellan djuren där varje individ får en uppgift. Att främja individens plats i flocken och dess möjligheter att utöva sina uppgifter är ett arbete som även omfattar oss människor. 

2020-10-03

INTRODUKTIONSKURS 

Flockterapi - möten genom hästflocken


Välkommen till en dag med intuitiva övningar tillsammans med djuren vid Steengärdsgården. Flockterapi handlar om möten, i mötet med hästarna får du även möjlighet att möta dig själv och lyssna till dina behov. Hästarna möter oss med empati, respekt och kärlek och vår övning är att stanna upp, känna och lyssna. Intentionen med kursen är att skapa förutsättningar för en ökad medvetenhet, närvaro och nya insikter, där hästarna är våra vägledare. Det kan vara både övningar med fysisk kontakt, uppsuttet eller på avstånd. Det kommer också finnas stund för delning och samtal. 


Upplägg för dagen:

- meditation

- intuitionsövning

- fika och samtal

- känn hästen

- balansövning

Ingen förkunskap eller hästvana krävs men det går lika bra att vara bekant med liknande övningar.


Vi startar kl 10 och avslutar kl 15 lördagen den 3 oktober. Vi är utomhus hela dagen, med möjlighet till vind- och regnskydd.


Adress: Släbo 225, Kode.

Anmälan sker per e-post

jenny@iLycke.se

frida@steengardsGarden.se


Priset är 850 kr per deltagare.

På grund av corona ber vi dig ta med egen fika/lättare lunch.


Ange dina uppgifter; adress, mail och telefonnummer.

Platserna är begränsade.


Frida bor med sin familj och alla djuren på SteengärdsGården. På gården finns djur som på ett eller annat sätt kommit då de varit i behov av ett nytt hem. Ett hem där man har rätt att existera för sin egen skull. Flocken i sig har en läkande effekt och är under ständig utveckling och hästarna själva har bjudit in för fler människor att delta. Tillsammans med Jenny går Frida tredje året i Mioterapi för Emelie Cajsdotter och arbetet på gården bygger mycket på Mios filosofi. I grunden är hon utbildad i hälsopromotion med vidarutbildningar i bland annat hästterapi och har alltid brunnit för att arbeta med människor, djur och hälsa.   


Jenny bor i Lycke, hon är en del av flocken på Steengärdsgården och känner djuren på gården väl. Jenny är utbildad osteopat och hennes beröringstekniker har fantastiska läkande effekter på både människor och hästar. Hon erbjuder bland annat Mio-behandlingar och mikrorörelser tillsammans med SteengärdsGården. Under hennes vägledning jobbar vi med Känn hästen - Känn den rent fysiskt med dina händer, känn hästen själsligt i mötet men också känn och upplev i din egna kropp.


Tillsammans kompletterar Frida och Jenny varandra på ett fint sätt. Frida med sin sprudlande energi och outröttliga närvaro och Jenny med sin jordnära trygghet och inkännande förmåga. Båda med fötterna i jorden och förmågan att stå kvar i svåra känslor och hålla space för djupa själsliga upplevelser. 


Varmt välkommen att höra av dig för mer information!


Frida, Jenny och alla djuren


www.steengardsgarden.se 

www.iLycke.seAktuella kurser


Gården

Stallet är byggt från grunden med stenblock med  slamputsat ytskikt på gjuten platta. Vi får många frågor om taket som består av offerdalskiffer från Jämtland som är monterade med dubbelteckningsteknik.


Hästarna har en öppen del som skydd för väder och vind medan getter och hönor bor grannar i varsitt rum, med öppna luckor som gör att de kan söka skydd när de önskar. 


På loftet förvaras en del av vårt egenproducerade hö som slås från omgivande ängar och långsamt får logtorkas. Vårt hö, som består av ängarnas alla växter, utgör huvuddelen av djurens foder.

SteengärdsGården